Научете Повече за Платформата

Какво е BgHubUsa?

Организирана Директория на Българските Бизнеси в Северна Америка с бърза, лесна и точна търсачка.

Визия & Мисия

BgHubUsa е съвкупност от идеи, организирани в дигитална платформа от група българи. Нашата цел е да представим и популяризираме българските организации, проекти и събития в САЩ.

Как работи платформата?

След като се регистрирате може да изградите неограничен брой бизнес профили, събития и обяви.

Профили на Бизнеси и Организации

Структура

Структурата на всеки бизнес профил е изградена, така че да съчетава най-важната информация за организацията. Присъстват всички необходими функционалности, за да може Вашият бизнес да бъде описан, представен и промотиран по най-ефективния възможен начин. Подредбата на елементите придава яснота и спомага за положителен "user experince".

Съдържание

Съдържанието  е изцяло под Ваш контрол. При създаване на бизнес профил Вие сами избирате и попълвате информацията. След това тя автоматично се регистрира в "Търсачката" и Вашият бизнес може да бъде намерен от потребителите. При нужда от помощ може да посетите "Help Center"  , раздел "2. Създаване на Бизнес Листинг".

Вижте как изглежда примерен бизнес профил на Desktop Tablet

Корицата е най-голямата снимка във Вашият профил и тя е първият елемент, които приковава вниманието на посетителите. Препоръчваме  да се използва снимка с перфектно качество, която да представя Вашият бизнес/организация.

1 of 5 End Tour

Логото на Вашият бизнес/организация.

2 of 5 End Tour

Call To Action – един от най-важните елементи във Вашият профил. Той дава възможност на потребитяля бързо и лесно да се свърже с Вашият бизнес/организация. Може да бъде бутон за изпращане на email и директно обаждане.

3 of 5 End Tour

Основното навигационно меню се състой от 5 страници: 

Профил – основна информация за Вашият бизнес/организация:

Препоръки – обратна връзка от потребители:

Събития, които организирате;

Работа – обяви за работа, които сте публикували:

Магазин – продукти или услуги, които предлагате чрез Вашият профил в платформата. 

4 of 5 End Tour

Препратки даващи възможност на потребителите до достигнат, споделят и препоръчат Вашият бизнес/организация. 

5 of 5 End Tour

Описание и Услуги – подробно описание на Вашият бизнес/организация и услигите, които предлагате. Този текст се взема под внимание от “Търсачката”, затова е изключително важен.

1 of 7 End Tour

Карта – показва местоположението на Вашият бизнес/организация и дава възможност за бърза навигация чрез бутона “Get Directions”

2 of 7 End Tour

Call To Action – един от най-важните елементи във Вашият профил. Той дава възможност на потребитяля бързо и лесно да се свърже с Вашият бизнес/организация. Може да бъде бутон за изпращане на email и директно обаждане.

3 of 7 End Tour

Социални мрежи – бързи препратки към всички Ваши профили в социалните мрежи.

4 of 7 End Tour

Галерия – снимки представящи Вашия бизнес/организация. 

5 of 7 End Tour

Категория – всеки бизнес е разделен в ралична категория, което улеснявва потребителите, които използват “Търсачката”.

6 of 7 End Tour

За Контакти – възможност потребителите да се свържат с Вашият бизнес / организация, като Ви изпратят email. 

7 of 7 End Tour

Кликнете върху снимката, за да видите как ще изглежда профила на Вашия бизнес или организация на мобилен телефон

Mobile 1

Всеки успешно създаден бизнес профил веднага попада в базата данни и може да бъде намерен с търсачката и филтъра. Посетете  “Help Center” , за да научите повече за процеса.  

Проблемът

пандемията, дистанцията, достоверността на информацията

Къде изчезна?

Над 80 българи предложиха да подадат ръка на Наши сънародници в нужда, но тяхната готовност беше бързо изместена от поредния пост!

Идеята

Българска онлайн платформа за взаимопомощ

120 +

Българи от 16 щата се включиха, като доброволци. Някои с възможност за доставка, други с информация или консултация...

Резултатът

Всички Заедно!

В Цифри

Над 20 доставки на хранителни продукти и маски.
Над 2500 посетители на месец се информираха на роден език за програмите за Безработица, Възрастни, 401К, Бизнес Заеми и графика на Авиолиниите...

По – малко от една седмица след като  много щати в Америка обявиха карантина стана ясно, че дори и елементарните ежедневни дейсности ще бъдат затруднени. Това особенно неприятно се отрази на по-възрастните сред нас, на хронично болните и на семействата, в които един от родителите пътува по работа. 

Въпреки това Ние намерихме начин да си помогнем:  Главният редактор и издател на вестник “България Сега” Светозар Момчилов създаде група в социалната мрежа Facebook – Обединени Българи в Чикаго. В нея наша сънародничка даде идеята да се разпределим по райони и да помогнем на нуждаещите се. Над 80 човека откликнаха за по-малко от два дни с готовност. 

И когато всичко изглеждаше като приказка се появи сериозен проблем. Динамичността на постовете в социалните мрежи изместиха важната информация и тя стана трудно откриваема.  

За да решат този проблем, други двама скучаещи се включиха, за да организират всичко в интернет страница, която да представи и съхрани важната информация.  Така се появи първата версия на bghubusa – българската платформа за взаимопомощ.

Специален телефонен номер и две кратки онлайн форми бяха основата. Тази благородна инициатива не остана незабелязана и от главния редактор на Bg-voice Ясен Дараков. Неговата статия допринесе за популяризирането на платформата.

За няколко дни се събраха над 120 доброволци от 16 различни щата, както и сънародници, живеещи в Канада. Постери бяха разлепени из българските търговски обекти.  Само 3 дни след старта си  съвместната инициатива имаше положителен резултат.

Така нещо толкова простичко като интернет страница с благородна кауза успя да заинтригува, развълнува и обедини българската диаспора.

И когато очаквахме, че с нас предимно ще се свързват нуждаещи се, за голяма изненада телефонните обаждания и съобщения идваха от хора, които предлагаха своята помощ, услуги, информация – безвъзмездно! 

Предложения, идеи, истории, дискусии и всички мнения се свеждаха до заключението, че независимо от различията ни в гледните точки, българите в Северна Америка заслужаваме място където да сме ВСИЧКИ ЗАЕДНО – ОНЛАЙН!

"Средата на месец Март 2020 се оказа началото на един много труден период за много хора. Аз не бях изключение. Нужна ми беше бърза и достоверна информация и за моя изненада тя дойде от различни оналйн семинари, организирани от български компании и non profit организации. Повечето от тези инициативи бяха избутани на заден план от спорове за ефекта на маските и цената им. Полезната информация НЕ достигна до голяма част от нашите сънародници, защото месеци наред из Facebook групите се срещаха едни и същи въпроси или се спекулираше с недостоверни източници.

За да се разреши този проблем започнахме да комбинираме различни предложения и тествахме всяка идея!"
Boyan Petev
Founder
2
Copied

Директория на всички български бизнеси

Цялостна, Подредена, Безплатна

Директория на всички български бизнеси

Цялостна, Подредена, Безплатна

2
Copied

Търсачка

Бърза, Лесна и Точна

 

Търсачка

Бърза, Лесна и Точна

 

2
Copied

Културен Календар

Събития, Онлайн Семинари, Спорт, Уроци...

Културен Календар

Събития, Онлайн Семинари, Спорт, Уроци…

2
Copied

Функционалност на профилите

Контакти, Галерия, Екстри

 

Функционалност на профилите

Контакти, Галерия, Екстри

 

2
Copied

Прозрачност

Без скрити такси  и комисионни!

Прозрачност

Без скрити такси  и комисионни!

2
Copied

Без политика

Пратийно неутрална

Без политика

Пратийно неутрална

2
Copied

Дизайн

Модерен, Интересен, Без изкачащи реклами от всякъде

Дизайн

Модерен, Интересен, Без изкачащи реклами от всякъде

2
Copied

Възможности

Стажантски програми

Възможности

Стажантски програми

2
Copied

Полезна Информация

Преведена, Организирана, Графично оформена

Полезна Информация

Преведена, Организирана, Графично оформена



За да сме по - продуктивни, трябваше да станем по-организирани. Създадоха се две Facebook групи, в които бяха поканени всички доброволци!

Група, в която всеки може да даде идея, градивна критика, да изрази мнение и да има директен принос за развитието на платформата
Членовете на тази група периодично правят кратки (1 мин.), приятни и забавни дизайн тестове, които имат огромно значение

Човекът е така устроен, че може да си почине от един вид работа само когато подхване друга​

BgHubUsa приветства всеки, които желае да се включи с умения, познания, идеи и предложения!

“Когато животът ти поднесе лимон - направи си лимонада”. Така бих определила и създаването на bghubusa - платформата за взаимопомощ на българите в Америка. Докато пандемията ни изолира в къщи, ние се взехме в ръце и всеки се втурна да помага както може. Трудностите са не да се сблъскваме с тях, а да ги преодоляваме. Заедно. Мисля, че съм голяма късметлийка да бъда част от този проект. Да участвам с моите знания и умения по структурирането и редактирането на платформата и да общувам с млади, енергични и можещи хора.
Райна Недялкова - Качулкова
Content Writer
"Какво мога да дам от себе си за всеобщото благо?" и "В какво си заслужава да вложа енергия и време?" са въпроси, които все по-рядко си задаваме. Въпреки ежедневните притеснения не ми отне много време да се мотивирам и да дам своя принос към нещо по-добро от това, което сме виждали досега. Този проект ме накара да изисквам повече от себе си, без да искам и без да питам за нещо в замяна. Успях да използвам малка част от знанията си свързани с една мечта, а именно да се занимавам с 3D дизайн. С течение на времето подобрих уменията си, изпробвах нови идеи и научих много. Mоите предложения бяха тествани и внедрени, което ми донесе изключително морално удовлетворение. С всяка промяна подобрявахме визията, функционалността и смисъла на този проект и мисля, че успяхме да му придадем характер и ясна посока."
Цветозар Стоилов
3D Design & Marketing Strategiest

“Харесвам мечтите за бъдещето по-добре от историята на миналото.”

Томас Джеферсън Tweet
Share This

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.